Willemsoord 29 A, 1781 AS, Den Helder
info@leunigcoaching.nl
0651054806

Miriam Leunig

"Gemotiveerd om mensen te ondersteunen in hun eigen unieke herstel proces van met name eetstoornissen ontstaan vanuit mijn eigen jarenlange ervaringen hiermee."

Maar er is nog meer…..!

De laatste jaren heb ik mij gespecilaiseerd op het gebied van systemisch werk. Dat wil zeggen dat ik momenteel ook veel werk met relaties die (tijdelijk) ontwricht zijn. Dat kan zijn een relatie binnen het gezin, partner, maar ook de behandelrelatie tussen client en behandelaar, broers, zussen, ouders, of zelfs werk of op school.

Daarnaast ben ik geschoold tot crisiskaart consulent. Dit betekent dat ik samen met je kan kijken naar welke oorzaken, gevolgen ertoe geleid hebben dat zich er een crisis voordeed, of mogelijk zou kunnen veroorzaken. Dat is natuurlijk wat je niet (meer) wilt, en dus ligt de focus op herstelgericht kijken naar je eigen crisisplan, competenties, dromen en doelen. Uiteindelijk vormt zich hieruit een crisiskaart, welk je desgewenst bij je ID kunt dragen. Deze crisiskaarten maak ik in opdracht van RCO de Hoofdzaak, en is met name bedoeld voor mensen die tijdelijk ontwricht zijn (geweest) door een psychische belastbaarheid. Ter voorkoming van terugval, en met het oog op een betere toekomst waarin je leert ontdekken waar je inspiratie en doelen liggen, is deze crisiskaart landelijk opgezet. De financiering van deze kaarten word momenteel nog vergoed door subsidies vanuit gemeenten en andere cliënt ondersteunende organisaties, en is dus op het moment van schrijven nog kosteloos. Informeer gerust eens naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Verder heb ik me de afgelopen jaar sterk ontwikkeld in het bieden van cliënt ondersteuning vanuit herstelgerichte zorg vanuit ervaringsdeskundigheid op zoveel verschillende gebieden. Den hierbij aan: burn-out, depressie, hooggevoeligheid, verslavingen, en werk ik ook met jeugdzorg samen.

Waar kan ik je mee helpen?

Empowerment in herstel

Empowerment in herstel

Als ervaringsdeskundige weet ik zelf hoe belangrijk het is dat er oog- en aandacht is voor de kwaliteiten en kracht in iemands persoonlijkheid...

Ondersteuning bij eetstoornissen

Ondersteuning bij eetstoornissen

Zelf kan ik zeggen 30 jaar een eetstoornis gehad te hebben. Waarvan er 25 jaar psychiatrie en behandelingen op los zijn gelaten. Die ervaringen...

Crisiskaarten maken

Crisiskaarten maken

Na mijn opleiding tot crisiskaartconsulent in 2015, ben ik gestart met het opmaken van crisiskaarten en crisisplannen met cliënten, veelal...

Werken vanuit ervaringsdeskundigheid

Werken vanuit ervaringsdeskundigheid

Ik coach, en counsel vanuit ervaringsdeskundigheid. Dit betekent dat ik mijn 25 jaar eigen ggz-cliënt ervaringen heb leren inzichtelijk te...

Systeembegeleiding (familie/relatie)

Systeembegeleiding (familie/relatie)

Begeleiding, onderzoek en hanvatten om elkaar opnieuw te ontmoeten binnen welke relatie dan ook is van essentieel belang voor het herstelproces...

Coaching en counseling

Coaching en counseling

In 2014 ben ik een paar jaar compleet losgegaan in studeren naast mijn werk als ervaringsdeskundige op een gesloten kliniek, en als eigenaar van...

Workshops/lezingen/gastlessen/voorlichting

Workshops/lezingen/gastlessen/voorlichting

Hier ligt ook een passie en een missie voor mezelf. Ik verspreid graag de zo belangrijke informatie als het gaat om wat een eetstoornis...

Opleiding

In 2014 (een goed half jaar na mijn behandeling in Portugal) werd mij steeds meer helder dat het stigma wat ik mezelf oplegde, en het stigma vanuit de omgeving,  alles behalve helpend voor mijn herstel was, terwijl het eigenlijk juist nu zo goed ging!

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en met mijn verhaal naar een bekende journaliste van het helders weekblad te stappen: ik was klaar om mijn verhaal met de buitenwereld te delen. Met name om het stigma op eetstoornissen weg te nemen.

Daarop volgend gebeurde er iets bijzonders: in plaats van lukraak maar van alles naar mijn hoofd te slingeren als bijvoorbeeld: “hè anorexia, gat toch eens (vr)eten!” kwamen mensen nu op een heel andere manier naar me toe om.hey gesprek aan te gaan…..

Men was geïnteresseerd in mijn verhaal en hoe ik tot herstel was gekomen.

Dat maakte dat ik soms gewoon een klein uurtje in gesprek raakte tijdens een bezoek aan het winkelcentrum onder het boodschappen doen.

Ik bedacht me toen: dit moet anders!

Ik ging op zoek naar een plek waarin ik mensen zou kunnen ontvangen om.hen daar op een rustige en veilige manier te woord te staan.

Toen mijn huidige locatie als pand op mijn pad kwam wist ik het zeker: dit word het! Ik voelde mijn hartje sneller gaan kloppen en deed wat ik tot voor kort nooit echt durfde: ik volgde mijn hart, richtte een kantoor/praktijk ruimte u n tot een warme, rustig veilige plek om mensen die meer wilde weten over herstel, ervaringsdeskundigheid en eetstoornissen met hun vragen bij me konden komen.

Ik had me ook al aangemeld voor meerdere opleidingen dus ik ben het vooral gewoon gaan doen!

Met in het achterhoofd wetende dat het risico bestaat dat er niemand zou komen….

Maar mijn intuïtie gaf heel duidelijk aan: gewoon doen!

Dit resulteerde in een opening van Leunig Coaching op 1 oktober 2014.

En nu, 3 jaar verder kan ik zeggen nooit geen moment spijt gehad te hebben van deze grote stap!

Want wat heb ik inmiddels gedaan aan scholing? Via RCO de Hoofdzaak kreeg ik de kans om te leren wat ervarings deskundigheid is en hoe ik mijn eigen ervaringen kon inzetten ten behoeve van het herstelproces van anderen.

Dat aanleren, die scholing is in de volgene volgorde tot stand gekomen:

2014

  • Cursus zicht op herstel
  • Werken met eigen ervaring

Leerweg Ervaringsdeskundigheid (1 jarige opleiding)

Niveau 1 van coaching en counseling aan de ACC (academie voor counseling en coaching)

2015

Niveau 2 en 3 aan de ACC

Specialisaties:

  • Eetstoornissen
  • Systemisch werk
  • Amsterdam opleiding:
  • Crisiskaart Consulent

2016

Niveau 4 aan de ACC:

  • Diploma tot Meester Counselor

Daarnaast zorg ik dat ik in alles zoveel mogelijk bij blijf door congressen te bezoeken, veel te lezen, ook heel veel ervaringskennis te halen bij collega ervaringsdeskundigen in mijn netwerk als natuurlijk ook binnen mijn werk bij ggz-nhn en RCO de Hoofdzaak.

En het houd niet op!

Ik heb ontdekt dat als je iets met je hart onderneemt en je bepaalde liefde en interesses voor een vak ontdekt het leren nagenoeg vanzelf,  en een stuk makkelijker gaat dan dat ik ooit gedacht had!

Ik vind leren nu leuk en heb een behoefte om te blijven groeien en ontwikkelen met voornaamste reden natuurlijk om er zo goed mogelijk voor de mensen die mijn praktijk bezoeken te kunnen zijn.

Dus: in oktober ga ik gewoon weer verder en start ik met de SPH opleiding gespecialiseerd op ervaringsdeskundigheid!

“Je bent nooit te oud om te leren”

Ook voor mij heeft het even geduurd voordat ik wist wat ik wilde worden als ik later groot zou zijn…..😊

Telefoonnummer: 0651054806
Willemsoord 29 A
1781 AS, Den Helder