Willemsoord 29 A, 1781 AS, Den Helder
info@leunigcoaching.nl
0651054806

Human Concern en mijn herstel 22-09-2013 / 22-09-2015

Vandaag precies 2 jaar geleden stapte ik in het vliegtuig op weg naar Portugal om de reis terug naar mezelf te maken , ik mocht mee doen met het motivatie boost project: Be-LeeF!  (Voorafgaand aan dit traject heb ik eerst 1 jaar wekelijks therapie gesprekken gehad)

Vandaag 22 september 2015 stapte ik binnen in de nieuwe prachtige verbouwde locatie van Human Concern in Amsterdam voor een follow up gesprek. Ook mocht ik een stukje van mijn Be-LeeF! ervaring delen met komende Be-LeeF! cliënten.
Wauw wat valt alles toch weer samen vandaag.
Want hoe mooi is het als mijn eigen therapeut zegt: “Jeetje jij bent echt cliënt – af” Of “wat was dat mooi om te zien hoe je dat doet nu zelf met anderen die deze weg nog te gaan hebben”.
Ook ik moet alert blijven op terugval en oude patronen vertel ik haar eerlijk.

Maar jeetje wat ben ik ver gekomen in de afgelopen 3 jaar behandeling bij Human Concern! Vandaag heb ik het cliënt zijn echt achter me gelaten, en ben ik op dezelfde dag de samenwerking met Human Concern aangegaan. Dank aan Simone voor een prachtig boek over systeem therapie ❤

Op 27 en 28 November 2015 mag ik mijn rol als ervaringswerkende Ambassadeur tijdens 2 geweldige evenementen vertegenwoordigen. Hoe dat er uit zal zien gaat allemaal nog duidelijk worden.

 Maar wat was en is dit weer een inspirerende dag met een mooie stap in de toekomst voor mijn herstel. Een dag met een gouden randje… Want het heeft even geduurd voordat ik zover was. 30 Jaar heb ik vastgezeten in een alles omvattende eetstoornis. Van uithongeren, dwangmatig uren hardlopen en naar de sportschool, tot enorme eetbuien gevolgd door braken.  Tot opnieuw weer een periode van hongeren, sporten, en dwangmatig schoonmaken.  Alles om maar controle te pakken over mijn onderliggende gevoel.

Controle gaan loslaten

Om los te komen van die eetstoornis was het dus nodig om de controle over mijn gevoel te gaan loslaten, en het stapje voor stapje meer ruimte te gaan geven om er te mogen zijn. dat was eng, doodeng. Maar in de veiligheid en warme gemoedelijke omgeving van HC- therapeuten met hun eigen herstel-ervaringen durfde ik dat loslaten aan.
Omdat mijn kern zo diep zat en ik zelf verder echt voor langdurig herstel wilde gaan, heb ik de stap naar Portugal gezet, zodat ook echt de onderste gevoels-laag ruimte kon krijgen. Daar was het zo veilig, en zo goed om eens 24/7 aandacht voor dat stuk te hebben, dat ik dat echt als een cadeau aan mezelf ben gaan zien nu.
Ik heb er voor moeten vechten als een leeuw om naar Portugal toe te kunnen, en ben er zo trots als een Pauw uit terug gekomen.

 

Dat is denk ik ook de boodschap die ik een ieder ander wil meegeven wanneer je merkt dat de eetstoornis tegen je gaat werken in plaats van dat het wat voor je oplevert:

  • Zie dit als een uitdaging om je werkelijke ik, je gehele zelf weer te ontmoeten en te kennen, die mooie prachtige jij met alles wat er bij je hoort, die zo ver weg gestopt zit onder al die (controle) lagen van de eetstoornis.
  • Ontdek je krachten, talenten, zingeving, passie, kernkwaliteiten en valkuilen en omarm ze!
  • Alles wat er is in jou en met jou mag er zijn, JIJ mag er zijn en maakt jou zo uniek!

Met dank aan Human Concern
Carmen Netten
Ellen Westmaas

Telefoonnummer: 0651054806
Willemsoord 29 A
1781 AS, Den Helder